Journuit streeft naar de ultieme ‘sweet spot’ tussen hoge kwaliteit en betaalbare prijzen, tussen het ultieme zitcomfort en een mooi design. We dagen het status quo iedere dag uit om fantastische meubels te kunnen produceren die toch toegankelijk blijven.

Om dat te kunnen doen, elimineren we elke onnodige stap in de keten van productie tot in jouw woonkamer. Daarom openen we geen dure flagship stores en verkopen we onze zetels niet via interieurwinkels, maar zoeken we naar nieuwe en originele manieren om je onze sofa’s te laten ontdekken en ervaren. Misschien moet je daarom ietsje verder rijden om eens neer te ploffen in een van onze modellen, maar dan ontdek je tegelijk ook wel een erg leuke nieuwe plek!

Cantine

De eerste plek waar onze Journuit zetels een permanent plekje veroverden, was Cantine. Deze hippe en vriendelijke lunchplek serveert enkel lekkere én gezonde recepten, met een heerlijke koffie of bio limonade erbij. Boven Cantine zit overigens co-workingspace Firma, dus het is ook de ideale plek om jonge ondernemers en creatieven te ontmoeten tijdens hun lunchpauze. Maar hip of niet: iedereen wordt hier even warm ontvangen door het supervriendelijke en enthousiaste team!

Journuit sofa’s die je hier kan ontdekken: Pillow Talk in 'Night' en 'Twilight', Utilitarian in 'Sea' en Cozy Island in 'Panther'.

Cantine
Schaarbeeklei 636
1800 Vilvoorde
Tel: 0032 2 255 18 40
Open: Ma-Vrij, 11u – 16u

www.eatatcantine.be

 
 

Fosbury & Sons

Het gloednieuwe co-working concept Fosbury & Sons staat voor een andere manier van werken. De gemeenschappelijke ruimtes waar vergaderd, gebrainstormd en gewerkt kan worden, werden ingericht in een huiselijke en gezellige sfeer waar de inspiratie rijkelijk kan vloeien. De co-working plek is enkel toegankelijk voor leden, maar wie onze Journuit sofa's er wilt gaan testen, is meer dan welkom voor een bezoekje!

Journuit sofa’s die je hier kan ontdekken: Pillow Talk in 'Pine', Utilitarian in 'Dune' en Cozy Island in 'Caramel'.

Fosbury & Sons
Mechelsesteenweg 271
2018 Antwerpen
Open: Ma - vrij van 8u30 tot 17u

www.fosburyandsons.com

Cafuné Espresso Bar

Cafuné is de Portugese uitdrukking voor ‘met je vingers door het haar van je geliefde strelen’ en een bezoek aan deze koffie bar voelt ook daadwerkelijk zo. Ook al bestaat Cafuné nog niet zo lang; de plek is in een korte tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in de Brugse koffie scene. Dat valt volledig te verklaren door het streven naar een hoogstaande kwaliteit; de koffie wordt in België geroosterd, de taarten zijn homemade en de charmante uitbaters Elliott en Maaike bedienen je met veel enthousiasme. En nu is er nog een extra reden om Cafuné een bezoekje te gunnen, want sinds kort kun je er ook in een Journuit zetel van je espresso, cortado of latte macchiato genieten!

Journuit sofa’s die je hier kan ontdekken: Utilitarian in 'Pine'

Cafuné Espresso Bar
Academiestraat 8
8000 Brugge
Open: Ma-Vrij, 8.30u – 17.30u / Za-Zo, 9u – 18u / Di gesloten

www.cafune.be

 
 

Tarterie

Tarterie is waarschijnlijk de gevaarlijkste locatie waar je een Journuit sofa kunt testen – voor je weegschaal dan toch – want op deze plek kun je de heerlijkste artisanale taarten en quiches proeven, die ter plekke bereid worden in het open atelier. Het team achter deze lekkere Kortrijkse hotspot is dagelijks in de weer om met de beste ingrediënten op ambachtelijke wijze smaakvolle en authentieke producten af te leveren, en heeft er met onze sofa-set een gezellig hoekje bij!

Journuit sofa’s die je hier kan ontdekken: Pillow Talk in 'Ocean' en 'Pond'

Tarterie
Grote Markt 44
8570 Kortrijk
Tel: 0032 478 82 51 30
Open: Ma, 7u – 17u / Wo-Zo, 9u – 18u

www.tarterie.be

Malmo

Dit koffiecafé in Kortrijk kreeg onlangs een nieuwe eigenaar en make-over, maar is nog altijd dé plek om te genieten van heerlijke koffie in een Instagram-waardig decor. Bij het binnenkomen van Malmo waan je je in een echte jungle, maar dan zonder wilde dieren en allerlei andere ongemakken. De persoonlijke sfeer en eigenwijze touches maken van deze plek een geliefde plek onder de Kortrijkenaren; het grote terras met zicht op de Leie heeft daar vast ook iets mee te maken.

Journuit sofa’s die je hier kan ontdekken: Utilitarian in 'Frog' en Cozy Island in 'Wine'

Malmo
Diksmuidekaai 2
8500 Kortrijk
Tel: 0032 485 63 95 14
Open: Ma-Zo, 9u – 19u

www.malmokortrijk.be

 
 

Romain Roquette

Tijd om onze vooroordelen overboord te gooien: ’t zijn niet enkel vrouwen die van salades houden. Romain Roquette is een saladebar is hartje Gent, opgericht door drie vrienden die een gezond lunchconcept in hun stad misten. De doelgroep? ‘Healthy professionals’, die onder de middag iets anders willen dan een smos kaas of droge boterhammen. Dat de gezondheidsbeweging aan een opmars bezig is merk je, want sinds vorig jaar opende Romain Roquette ook een tweede vestiging aan het Dampoortstation, waar je nu van een Griekse of Mexicaans- geïnspireerde salade kunt genieten in een Journuit- sofa!

Journuit sofa’s die je hier kunt ontdekken: Pillow Talk in 'Cloud' en 'Straw'

Romain Roquette
Oktrooiplein 1
9000 Gent
Tel: 0032 472 26 36 47
Open: Ma-Do, 11u30 – 19u / Vr-Za, 11u30 – 16u

www.romain-roquette.be

Madam Bakster

Madam Bakster is de 'guilt-free bakery' van Laura Verhulst, een jonge Gentse onderneemster die al van kinds af aan in de keuken te vinden was om de lekkerste desserts tevoorschijn te toveren. Nadat ze als vijftienjarige heel wat kilo’s verloor, veranderde haar relatie met voeding echter, en vond het ze moeilijk om haar liefde voor zoete lekkernijen te verenigen met haar gezonde levensstijl. Na een dessert volgde steevast het schuldgevoel, waardoor Laura aan het experimenteren sloeg om gezonde – maar even lekkere! –  alternatieven te creëren. In Madam Bakster laat ze iedereen meegenieten van gezonde ontbijtjes, heerlijke taarten en lekkere desserts, die noch suiker, eieren of sporen van lactose bevatten. “Gezond eten moet geen straf zijn, maar een levensstijl!” Amen to that, Laura!

Journuit sofa's die je hier kunt ontdekken: Utilitarian in 'Pistachio'

Madam Bakster
Brabantdam 142
9000 Gent
Open: wo-zo, 10u – 18u

www.madambakster.be

 
 

Noordoever

Bij Noordoever schep je je eigen eten op, maar da’s zowat de enige gelijkenis met je vroegere schoolkantine. Dit eetconcept is gelegen aan de hippe Vaartkom in Leuven, en is mee verantwoordelijk voor de gentrificatie van de buurt. Alles wat je er kunt eten is vegetarisch of veganistisch, en ze gebruiken er zo veel mogelijk seizoensgebonden en lokale ingrediënten om heerlijke schotels mee te maken. Ook leuk: je betaalt per gram en kunt er ook originele en ecologische cadeaus kopen! Sinds kort is het interieur drie Journuit- sofa’s rijker, zo heb je nóg een reden om Noordoever een bezoekje te brengen.

Journuit sofa's die je hier kunt ontdekken: Pillow Talk in 'Cardamom' en 'Rock', Utilitarian in 'Lead' en Cozy Island in 'Coriander'

Noordoever
Vaartkom 17A
3000, Leuven
Tel: 0032 16 29 04 70
Open: Ma-Za, 10u – 23u

www.noordoever.be

Muntpunt Grand Café

Het café in Muntpunt, de centrale bibliotheek van Brussel, heeft sinds juni nieuwe uitbaters. Pieter Bonte en kompanen willen het café omtoveren tot een sterk cultuurcafé: “Muntpunt biedt de Brusselaars een schatkist aan van muziek, films en boeken. Nu krijgt de bibliotheek een café waarin die schatkist ook nadrukkelijk zal doorschitteren,” aldus Bonte. In het Grand Café wordt een ruim aanbod aan warme en koude dranken alsook lichte, versbereide maaltijden geserveerd. Sinds kort kun je je er ook neervlijen in twee van onze Journuit- sofa’s. Een drankje, een goed boek én een zachte sofa om in te verdwijnen – beter kan niet, toch?

Journuit sofa's die je hier kunt ontdekken: Cozy Island in 'Fern' en Pillow Talk in 'Lake'

Muntpunt Grand Café
Léopoldstraat 2
1000 Brussel
Tel.: 0032 2 217 13 69
Open: Ma - Vrij, 9u – 23u / Za, 10u - 1u

www.muntpunt.be/grandcafe

 
 

Byttebier

Byttebier is een familiebedrijf in de 4e generatie. Vandaar de naam Chapter 4 voor hun urban store. Die is het resultaat van een speurtocht door vele Europese steden, en presenteert een inspirerend aanbod kook- & tafelcultuur, woningdecoratie, fair fashion, planten en boeken. Ernaast kan je terecht bij La Cantine voor een heerlijke lunch, terwijl je de gezellige bovenruimte 'Up Stairs' kan boeken voor een vergadering of kan gebruiken om in een inspirerend kader te werken. Het is ook hier dat je ons Journuit Pillow Talk salon kan ontdekken en uitgebreid kan uittesten!

Journuit sofa's die je hier kunt ontdekken: Pillow Talk

Byttebier - La Cantine - Chapter 4 - Up Stairs
Jozef Vandaleplein 7
8500 Kortrijk
Tel.: 0032 56 223 224
Open: Di - Zat, 10u – 18u30

www.byttebier.com

Als jij nog denkt aan een leuke plek waar onze Journuit sofa’s perfect zouden passen, horen we dat graag! Misschien ken je iemand die een coole sapjesbar opent, een leuke koffiebar runt of een boetiekhotel openhoudt? Laat ons iets weten via support@journuit.be. Als er een leuke samenwerking voortvloeit uit jouw introductie, sturen we je graag een leuke verrassing op!

We gebruiken op deze site cookies om je bezoek aan Journuit te optimaliseren. Door onze site te gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies zoals omschreven in onze Privacy Policy.

ok