Wij zijn Journuit

Zoals zovele start-ups, werd ook Journuit geboren vanuit de overtuiging dat er iets ontbrak op de wereld. Wanneer we rond ons kijken, zien we mensen die een thuis proberen creëren dat een reflectie is van het leven dat ze willen leiden. Maar in de zoektocht naar meubilair dat dit kan bereiken, worden ze vaak teleurgesteld.

Zo is het echt niet gemakkelijk een zetel te vinden die niet alleen super comfortabel, mooi en kwalitatief is, maar ook nog eens bereikbaar en aanpasbaar aan jouw unieke smaak. Wij geloofden dat het mogelijk was om zo'n zetels te creëren, dus lanceerden we Journuit.

Journuit meubels verenigen eigenschappen die niet al te vaak samen kunnen worden gebracht. We mikken op de ultieme balans tussen hoge kwaliteit en betaalbare prijzen; en tussen mooi design en perfect zitcomfort.

Als buitenbeentje in de interieurindustrie slagen we er bovendien in om voortdurend het status quo uit te dagen, met nooit eerder geziene resultaten tot gevolg.

Hoe wij werken

We zijn grote fans van de huidige tendens naar meer transparantie. Daarom willen we helemaal eerlijk vertellen waar onze producten precies vandaan komen. We werken samen met een van de meest gerenomeerde en ervaren zetelfabrikanten van België om onze ontwerpen te helpen verfijnen, en onze modellen te ontwikkelen en produceren. Elke Journuit sofa werd helemaal in Limburg gemaakt, door getalenteerde en gepassioneerde vakmensen. Dankzij hun expertise en ervaring zijn we in staat om onze passie voor betaalbaar design samen te brengen met de nood aan hoog kwalitatief en supercomfortabel meubilair.

We zullen nooit besparen op de kwaliteit van de grondstoffen of materialen voor onze zetels, en keuren nog liever 10 verschillende prototypes af tot we dé ultieme balans hebben gevonden en alle overbodige kosten kunnen uitschakelen.We schakelen niet de hulp in van bekende of beroemde designers, maar werken liever vanuit onze eigen inspiraties en expertise om mooie designs tot stand te laten komen. We worden daarbij geholpen door product designer Tessa Lauwaert, die onze wilde dromen als geen ander kan vertalen naar een praktische en economische realiteit. We bedanken ook voor superdure designerstoffen, en spendeerden maanden aan het bij elkaar zoeken van een collectie betaalbare maar bijzonder mooie stoffen die in heel veel verschillende stijlen en interieurs kunnen passen. Door zo'n grote selectie aan te bieden, is elke sofa die bij ons besteld wordt haast een uniek exemplaar.

Ten slotte zien we de noodzaak niet om dure flagship winkels te openen of zelfs via de traditionele retailkanalen te verkopen. We zoeken voortdurend naar nieuwe, originele manieren om je onze zetels in het echt te kunnen laten ervaren en ontdekken, zonder daarmee de prijs omhoog te drijven door extra marges of onkosten. Zo werken we samen met inspirerende ondernemers over heel België om in hun zaken Journuit meubels neer te zetten: zo kan jij ze er gaan testen, en ontdek je meteen nog een hippe nieuwe koffieplek, juice bar of co-working space!

Samengevat willen we al het goede behouden aan de Belgische meubelindustrie: de creativiteit, de kwaliteit en het vakmanschap. Maar we schrappen alle onnodige stappen in de keten van productie tot bij jou thuis. Misschien moet je iets meer moeite doen om onze zetels op te zoeken en zelf samen te stellen in ons online atelier, maar dan krijg je er ook wel iets uniek, persoonlijk en betaalbaar voor in de plaats!

We gebruiken op deze site cookies om je bezoek aan Journuit te optimaliseren. Door onze site te gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies zoals omschreven in onze Privacy Policy.

ok